.RECEPT & MAT,  kött,  potatisrätter,  sås/kryddsmör

Flankstek med potatisgratäng & kantarellsås

Detta berg av mat är ett av mina mest populära inlägg på Instagram enligt statistiken! Vem kan tro det? En middag jag inte tänkt dela  med mig av här på bloggen men uppenbarligen finns det fler som jag som ÄLSKAR att vräka i sig god mat!

Men hur gott är det inte med en perfekt grillad flankstek, en krämig potatisgratäng och en ljuvligt gräddig kantarellsås med de sista av skogens guld som gömde sig längst in i frysen.

Potatisgratäng hittar du HÄR!
Flankstekens recept HÄR!

Kantarellsåsen gör du enkelt så här:

Hacka en schalottenlök och fräs tillsammans med svampen (min var förvälld) en stund. Tillsätt grädde och låt koka upp. Red såsen med en toppredning maizena & vatten eller mjöl & vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.

Flankstek med potatisgratäng & kantarellsås

Montera med sallad i botten (jag tog romansallad) sedan en hög med krämig potatisgratäng i mitten och flankstek på sidorna och till sist floden av den goda kantarellsåsen. Avsluta med några varv med pepparkvarnen och lite grönt.

Smaklig spis!

Share Button
3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *