.RECEPT & MAT,  äta ute

Restaurang Il Forno Uppsala

Besökte restaurangen Il Forno i Uppsala med ett par goda vänner för någon helg sedan. Första gången ute på restaurang på evigheter! Dock var man lite nojig över hur mycket folk det var och väldigt svårt med avstånd för servisen. God mat med som vanligt så har jag mina kritiska ögon med mig. Haha precis så sa en av mina väninnor till mig… Jag kallar det för yrkesskada helt enkelt.


Restaurang Il Forno Uppsala

Restaurang Il Forno Uppsala

Jag valde: CARPACCIO DI FILETTO DI MANZO Lövtunn oxfilé toppad med parmigiano reggiano, ruccola
och rostade pinjenötter.
Första reaktioner var att var är oxfilén? Och varför är den gömd under en massa parmesan och rucola? Upptäckte snart att orsaken var att den faktiskt var gråbrun på vissa delar. Smaken var helt ok men upplägget var väldigt rustikt och äter man carpaccio så vill man se råvaran. Här saknar jag finess på upplägget faktisk och dressingen var så tråkigt urklämt i klutar.

Restaurang Il Forno Uppsala Restaurang Il Forno Uppsala

Till huvudrätt valde jag: RAVIOLI IN SALSA DI TALEGGIO CONDITI CON TARTUFO NERO Ravioli fyllda med kantareller serveras med säsongens svamp i tallegiosås,
toppad med svarttryffel.
Den var al dente och helt ok med fyllning. Dock var såsen lite smaklös och saknade salt. Men en helt ok rätt.  Förstod inte upplägget med en cocktailtomat som var delad. Skulle den tillföra umami eller? Jag hade föredragit en liten salladskål på sidan dessa förstörde mitt matintryck.

Av mig får Il forno 3½ malmburgare_poang malmburgare_poangmalmburgare_poang  malmburgare av fem. Och det var för mysighetsfaktorn på stället och trevligt sällskap och ok mat. Det var lite småmissar här och där att min flaska Pellegrino hölls i halsens översta del med fingrarna av servisen. Dessutom var det mycket sträckandes över sällskapet för att spilla vin, servera mat eller plocka tallrikar. Här kunde ett enkelt “ursäkta mig” vara på sin plats.

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *