.RECEPT & MAT

Recap December 2022

Ännu är december inte slut men tänkte det är lika bra att recapa nu, för julen och nyår för egna inlägg och sedan är vi över på andra sidan JANUARI 2023 och då tänker inte jag se tillbaka, eller? Ska jag ge mig på en årsbok eller ej? De äldre årsböckerna finns här: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021,

Vårt rådhustorg i lilla staden. Gick över det i stort sätt varje morgon i ett par månaders tid. Vackert.

Året variant på mina Amerikanska vaniljkakor. Recept HÄR!

Rocky road tillverkades, maken äääääälskar dessa!

Och sedan 32 år tillbaka! Dessa mandelkastanjer! Barnen favoritgodisar alla kategorier. Recept HÄR!

Det bidde en ljuvlig saffransmazarinkaka med lingon också. Recept HÄR!

Drack glögg också i december, barndomsminnen för alla denna alkoholfria saftglögg. Älskar!

Årets halvmånar fick bli en hyllning till Ukraina! Under min tid på stenugnsbageriet där lärde jag känna två fantastiska fina tjejer!

Mycket tid och promenader ägnades således den andra häften avv december åt att promenera och umgås med mitt väsen Kerberoz ♥

Det har preppats inför självaste julafton också!

Mitt egna vörtbröd ligger i frysen och väntar.

Och vi besökte boendet som våra Ukrainska vänner bor på och gav dem lite kakor och julgodis. Själv dukade de upp ett kalas av gotter! Så härligt att möta denna kultur och en “babushka” envisades att jag skulle provsmaka alla piroger! Så varma möten.

Jultröjan är på vid julstök såklart!

Och på självaste jultröjans dag förra fredagen hade jag minsann en passande tröja…

Även om min december inte blev riktigt som jag tänkt mig så har vi glädjeämnen detta år. Storsonen (fyller 24 i februari) och sambo har köpt hus! De har renoverat och fixat, trixat och förra lördagen fick man sitta på första parkett när deras första julgran packades upp. Livet är stort! Fantastisk att följa sina barn, har fyra VUXNA nu (nyp mig i armen). De är verkligen livets mening, familjen ♥

Adventsfika!

Och så har jag ännu ett underbar nyhet inför nästa år men den håller jag på. Julaftonsmorgon blir en perfekt dag att öppna den presenten. 

Stressa inte ihjäl er nu! Julen kommer åter nästa år. Andas! Namaste ♥

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *