.RECEPT & MATförrättmingelmatpaj

RICOTTA, SPENAT & SOLTORKADE TOMATER MINIPAJER

Här kommer ett ett tips på jättesmarriga minipajer som jag gjorde till sonens studentmottagning! Så goda med sprött pajskal med en himmelsk fyllning med spenat, ricotta, soltorkade tomater och rostade pinjenötter i ljuvlig harmoni. Nomnom! Gör denna i förväg och ät kall eller värm på om ni så vill. Perfekt mingel och buffémat till midsommar!

Ricotta, spenat & soltorkade tomater minipajer

Pajdeg
175 g smör
4 dl vetemjöl3
0,5 tsk salt
några tsk iskallt vatten
Fyllning
1 st ägg
1 dl standardmjölk
125 g ricottaost
40 g färsk spenat, finhackad
1 msk färsk basilika, finhackad
15 g pinjenötter, rostade och finhackade
4 st soltorkade tomater i olja, finhackade
salt & peppar
Sätt på ugnen till 200 grader.
Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och salt för hand eller i matberedare. Jag gör alltid pajdegar för hand. Snabbt som vinden för överarbetar man blir den inte så där härligt krispig och god. Låt stå kallt i cirka 30 minuter jag brukar ställa in den i frysen om det är bråttom.
Smörj en minimuffinsform och tumma ut degen. Ställ in i kylen igen i ca 15 minuter medan du fixar fyllningen.
Vispa ägget och rör ner mjölk och alla andra ingredienserna. Fyll formarna och grädda i ca 20 minuter.

 

4

2 thoughts on “RICOTTA, SPENAT & SOLTORKADE TOMATER MINIPAJER

Lämna gärna en kommentar!