appar,  LÖPNING & TRÄNING,  TIPS

LÄSARFRÅGA – NTC, RK & SPOTIFY

Fick en fråga av en läsare som jag tänkte besvara med ett inlägg.

“Kan inte du förklara för en oinvigd hur det funkar med runkeeper och spotify. Kan man göra iordning en lista typ som den till vä så att man på musiken hör intervallerna? Och vad är NTC? *nyfiken*
Kram och tack för inspiration!”

NTC är en förkortning av Nike Training Centers app som är fylld av massor av bra träning för hela kroppen. Du kan välja olika nivåer som nybörjare, mittemellan samt avancerade övningar. Du kan också välja pass som är anpassad efter vad du vill träna, tex. styrka eller fokusera på vissa kroppspartier. Här kan du ladda hem den till dator. Jag kör min app via iPhonen och då laddar du ned den via App store.
121211
#NTC
RunKeeper är en av de vanligaste apparna som mäter din träning. Allt från gång, löpning och cykling. Den är väldigt lätt att förstå sig på och pedagogisk. Här kan du inte bara mäta dina rundor utan du kan få coaching (har inte testat) och lägga in egna eller använda befintliga pass.

Du kan bestämma om du vill ha en röst som berättar vilken hastighet/tempo du håller, hur lång distans du avverkat m.m. Ladda hem till din smartphone och logga in på ditt konto från din dator för mer information om dina träningpass, kartor osv. Du kan även koppla andra appar till RK.

Ibland kan RK lagga så att distans, hastighet och tid inte stämmer riktigt om du är noggrann med detta.
Vill man ha koll på distansen innan man ger sig ut kan man t. ex. mäta på jogg.se.
140128_1
#RunKeeper

Spotify behöver ingen närmre förklaring. Jag har gjort låtlistor efter tycke och smak. Du kan spela musik samtidigt som du har RunKeeper på och lyssnar på rösten som talar om när du ska t. ex. springa fort, sakta eller gå beroendet på vilka inställningar du gjort.

Sedan tycker jag att det är viktigt med vilka hörlurar man har. Mina favoriter är ett par Sennheiser där jag reglerar musikens volym och kan stoppa, backa eller steppa fram musiken. Otroligt viktigt för mig om jag kommer till en låt jag inte vill höra ;) Dessutom har en en grym bas! Dessa är speciellt framtagna i samarbete med Adidas och är vattentåliga. Dessa kan jag ha när mina öron inte kräver att vara helt täckta men nu om vintern kör jag med en annan variant så att mössan kan vara ordentligt neddragen över öronen. Dock finns ej möjlighet till att reglera som på mina andra. Men som liten tekniknörd så är mina kommande öronsnäckor trådlösa såklart! ;) Får ge mig ut på span och göra en sammanställning snart för nu finns det mycket på “vill ha” listan som är löparrelaterat. En GPS klocka skulle man inte säga nej till…

Hoppas att detta är lite svar på dina frågor!
Lycka till med träningen!

Share Button
 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *