EVENT,  löpning,  LÖPNING & TRÄNING

RÖHNISCH RUNNING SCHOOL

Igår hade jag äran att vara inbjuden på ett trevligt event i samarbete med Röhnisch som startar upp “Röhnisch running school” med Lofsan och Ida som löpcoacher.

Syftet med löpskolan är att man ska utifrån sina egna förutsättningar sätta prestationsinriktade mål eller upplevelsebaserat mål. Man väljer själv om man vill springa 5 km eller 10 km, och det finns fyra olika program. (upplevelse/prestation)
Programmet börjar med att man gör ett  Coopers test dvs man springer så långt man kan på 12 minuter, helst på bana. Utefter resultat kan man sedan följa ett program som är anpassat efter just dina förutsättningar.
6 veckor med start vecka 13. Gratis och allt är webbaserat! Häng på nu! ALLA kan vara med!
För anmälan klicka HÄR!

Jag mötte upp grymma Anna, som numera kan titulera sig Ultralöpare (som bara “just like that” sprang fem mil i helgen tillsammans med en annan grym löparkompis) utanför Rosa skrot och sedan gick vi in och välkomnades av gulliga Lovisa, Camilla VD för Skrotet och Röhnisch Isabel.
Platsen för eventet var alltså Rosa skrot, ett helt sjukt snyggt gym! Om jag bodde i Stockholm skulle jag garanterat gå hit! Fräscht, städat och omklädningsrummet var helt grymt och så jobbar världens bästa PT där ;)
140313_5 140313_4
#omklädningsrummet!

Vi fick ladda upp med lite smarrig smoothie och sedan var det dags för en föreläsning med Lovisa. Inspirerande och tänkvärt. B. la tog upp det där med ryggsäcken man bär med sig genom livet. Man kan faktiskt välja att plocka bort saker ur den och behålla det bästa.

En enkel SWOT analys (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) samt matematik är bra hjälpmedel i sin strävan att lyckas med sina uppsatta mål. På två år kan man kapa ca tre minuter om man tränar löpning 3 ggr/v och är skadefri. Stämmer rätt bra eftersom jag har kapade rejält i början från första milen som gick på över en timme och efter att sprungit i nästan i två år (räknar januari som startmånad) sprang jag på sub 54 i oktober (Hässelby). Nu är målet inriktat på sub 50.
140313_8

Efter föreläsningen joggade vi ned mot Tantolunden och jag tror det är den ökända “blodsmaksbacken”. Vi fick köra ett backintervallpass och jag hade grymma Anna som peppade mig uppför.
Sedan fick vi köra tre bra övningar för att förebygga skador. Tåhävningar, “klockan” grym balansövning samt en höftövning för att stärka upp och förebygga löparknä. Grymma tips!

140313_7
Sedan joggade vi tillbaka till Rosa skrot där vi fick en jättegod wrap, dryck och goodiebag. Tiden gick som vanligt alldeles för fort!
140313_9

Så nu är man pepp på att hoppa på 10 km programmet med piskan i högsta hugg! Här ska minutrar kapas! :)

140313_6
Bästa UltraAnna, jag och Lovisa.

Tusen tack till till Lofsan (och Ida), Rosa skrot och Röhnisch för ett trevligt event!
För fler foton från gårdagen kan ni kika på här hos Lofsan!

Share Button
 

2 Comments

  • Lofsan

    Haha, det där är Blodsmaksbackens lillebror. Nästa gång springer vi på andra sidan fotbollsplanen i backen som tar över 2 minuter att springa uppför!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *