.RECEPT & MAT,  mellomacka

VARMA MACKOR MED CHAMPINJON & SKINKSTUVNING

Här kommer ett klassiskt “varm macka” recept som på riktigt är soulfood. Champinjoner i allmänhet är underskattat tycker jag förutom goda stuvningar så kan man använde dem i alla maträtter! Gjorde en underbar torsk i veckan (recept kommer) och för att inte tala om den gudomliga champinjonsoppan jag serverade på vår Halloweenfest! Nomnom!
Varma mackor med champinjon & skinkstuving

Vitt bröd
grädde
skinka
champinjoner
ost
smör
mjöl
salt & peppar

Börja med att fräs på champinjonerna i kastrull och tillsätt sedan den strimlade skinkan. Tillsätt en smörklick och pudra i mjöl och rör slät. Tillsätt grädde snabbt och rör ihop till en jämn smet, tillsätt riven ost och rör tills stuvningen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Lägg skivor av bröd på en bakplåtsklädd plåt. lägg stuvningen på och avsluta med en hög med ost.
Skjuts in i ugn. Jag brukar köra varmluft och grill i 200 grader tills osten är gyllenbrun.
VARMA MACKOR MED CHAMPINJON & SKINKSTUVNING VARMA MACKOR MED CHAMPINJON & SKINKSTUVNING VARMA MACKOR MED CHAMPINJON & SKINKSTUVNING VARMA MACKOR MED CHAMPINJON & SKINKSTUVNING
Jag serverade tillsammans med en tomatsallad med en vinigrätt på olja, sesamfrön och kinesisk soya. Nomnom!

Mackor får mig att oavsök tänka på mina “mellomackor”, har ju blivit trdition här hemma så även i år! Dock ska jag absolut göra helt nya i år och inte en endaste räkmacka (ehum kanske på grande finale) eller kombon jag redan gjrt ska hamna i på mitt fat i år! En trevlig utmaning m a o!

Vill ni ha inspo på Mellomackor eller bara mackor i allmänhet så klicka dig in HÄR!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *