.RECEPT & MAT

CHILIGRYTA MED KÖTTFÄRS OCH KIDNEYBÖNOR

Det sköna vårvädret slog om och igår vaknade jag till SNÖ! Men är det snart april så är det! Hopplöst med aprilväder med sol, snö och hagel. Då kan det vara gött att värma sig med en het god chiligryta som jag svängde ihop förra veckan. Jag gjorde denna varit på köttfärs (nöt) till skillnad från den ursprungliga som görs på högrev, färsk chili och med rökig smak med en touch av öl. Jag gjorde en svenssonvariant som passar hela familjen.  Man kan variera sin chili i oändlighet det vet ni. Med morötter, paprika och det finns så många olika sorters goda bönor!

Chiligryta med köttfärs och kidneybönor

ca 550 g nötfärs
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 frp krossade tomater
1 fpk kidneybönor
1 dl gröna ärtor
1 burk majs
chili, salt & peppar

Hacka gul och vitlök, frås i panna med smör/olja. Tillsätt köttfärsen och bryn på och sedan häller du i tomatkrossen, kideybönor och smakar av med kryddor och salt. Låt puttra en stund innan du tillsätter ärtor och majs. Smaka av igen. Det ska vara lite sting från chili.

Servera med ris och ev. ett gott bröd. Smaklig spis!

Chiligryta med köttfärs och kidneybönor Chiligryta med köttfärs och kidneybönor

En enkel och snabblagad vardagsrätt att värma sig med.

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *