.RECEPT & MATbakningdessert

SEMMELLANGOS

Här kommer en supergott recept på min alldeles egna semla! Har googlat och inte hittat någon liknande, så här kommer mitt bidrag till årets semla! En semla med inspiration från de goda langosen!

Kom ihåg vart du såg denna goding först! ;)

Semmellangos á la unforgettable

1/2 paket jäst à 50 g
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
2 krm salt
2 krm hjorthornssalt
8 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet  och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll i en degvätskan över den smulade jästen i en degbunke och rör tills den löst sig.

Tillsätt ägget, socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda ordentligt. Dela upp degen och kavla ut till langosstorlek.
Låt jäsa ytterligare i 20-30 min.
Fritera i neutral olja på båda sidorna till de är gyllenbruna.
Låt kallna.
Vid servering monterar du spritsad grädde riven mandelmassa och pudrar över florsocker.

SEMMELLANGOS

 

 

SEMMELLANGOS

SEMMELLANGOS

SEMMELLANGOS

Testa denna goding till semmellangos! Här hemma var de försvinnande goda och jag har gjort ännu en sats som svalnar just nu som ska ätas till kvällsfika. Nomnom!

0