.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

SEMMELLANGOS MED RIVEN MANDELMASSA

Hej FETTISDAG! Idag bjussar jag på en deg som blir till två olika semlor. Först ut är semmellangos som jag gjorde förra året. Kan vara så att jag är mamma till den! Degen ska delas på mitten och det blir ca 35 minisemlor och 13 langos. Testa såååååå gott!

Semmelbullar – drygt halva degen blir Semmellangos med riven mandelmassa
3 tsk kardemumma
100 g smör
4 dl mjölk
50 g färsk jäst
2 ägg
1 dl strösocker
2 krm salt
4 krm hjorthornssalt
12 dl vetemjöl 

Pensling
1 ägg

Topping
riven mandelmassa
grädde
florsocker
kakao

Smält smör, tillstt mjölk och låt bli fingerljummet. Blanda samman jäst och mjölkblandningen. Tillsätt de övriga ingredienserna, salt, socker, kardemumma, hjortronsalt, ägg och mjölet.

Låt jäsa i ca 45 minuter under bakduk.

Tag upp på bakbord dela degen på mitten av den ena degen gör du minisemlor (recept och inspo kommer på torsdag) och av den andra delen kavlar du ut till 13 langos som du låter jäsa i ca 30 minuter.

Under tiden river du mandelmassa, vispar grädde och fyller en sprits och tar fram kakao och florsocker. Jag använder mig av tesilar för att pudra över.

Värm olja i en fritös eller kastrull ca 180 grader. Lägg ner en eller två (beroendes på yta i kärlet) och fritera gyllenbruna på bägge sidorna.

Låt svalna! Spritsa över grädde lägg på den rivna madelmassan i den ordning du vill och pudra sedan över kakao och florsocker.

Semmellangos med riven mandelmassa

Semmellangos med riven mandelmassa

Semmellangos med riven mandelmassa

Flera semmellangos blir det och den sista med mer kakao! Nomnom!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *