.RECEPT & MAT,  kyckling,  potatisrätter,  sås/kryddsmör

Grillad kyckling med hasselbackspotatis, rödvinssås och sås bearnaise

Hasselbackspotatis recept HÄR! Bearnaise recept HÄR!


Rödvinssås
1 rödlök
2 schalottenlök
1 dl vatten
½ tsk vitpeppar
6 dl fond  (6 dl vatten + 2 kycklingbuljongtärningar)
5 dl rött vin
2 lagerblad

Skiva upp lök och lägg i kastrull tillsammans med vinet,  lagerblad, och vitpeppar.  Låt reducera till hälften och tillsätt fonden låt reducera länge. Smaka av med salt & mer peppar om detta behövs. Fiska upp lagerbladen, tag av från värmen och blanka av med en klick smör.

Serverade även en färgglad sallad och fyllda champinjoner recept HÄR!

Följ mig på  FACEBOOK

Instagram:  UNFORGETTABLE, MALMBORGS MAT, KERBEROZ 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *