.RECEPT & MAT,  bakning

MUNKSEMLOR & TRADIONELLA SNABBSEMLOR

Hej tisdag! En vecka sedan semmelsäsongen drog igång och jag har gjort två sorters snabbsemlor! Kanske man t o m kan kalla de för fusksemlor!? I alla fall så är det väldigt smidigt att svänga ihop när man inte har tid eller lust att stå och baka brödet till semlorna.

Jag testade på att göra munksemlorna som ni säkert sätt i sociala medier redan, Jag gjorde två varianter en med hål i och en fylld med vaniljcreme. Båda blev väldigt goda!

Semmelmunkar eller munklar som vi kallar dem

Munkar med och/eller utan hål
madelmassa
en skvätt mjäök
vispad grädde

Riv mandelmassan och blanda samman med en skvätt mjölk och lite vispad grädde så att det blir en smidig massa. Spritsa ut den på bottendelen av den delad munken. Spritsa sedan MASSOR av vispgrädde ovanpå och lägg locket på. Vid servering pudrar du över florsocker. Nomnom!

MUNKSEMLOR & TRADIONELLA SNABBSEMLOR

MUNKSEMLOR & TRADIONELLA SNABBSEMLOR

 

MUNKSEMLOR & TRADIONELLA SNABBSEMLOR

Tradionella semlor

semmelbullar (köpta)
mandelmassa
vispad grädde

Tag av locket och gröp ur semmelbullen. Tag inkråm och banda med riven mandelmassa och en skvätt mjölk till du får en jämn och slät massa. Fyll semmelbullarnas hål med inkråmsmassan och spritsa över vispad grädde. På med locket och pudra över florsocker. Voila! Supersnabbt och superenkelt!MUNKSEMLOR & TRADIONELLA SNABBSEMLOR

MUNKSEMLOR & TRADIONELLA SNABBSEMLOR

Ha en fin tisdag!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *