JORDNÖTSFUDGE
Detta recept hittade jag i det senaste av mersmaks nummer! Vem älskar inte fudge? Och är ju det lättaste julgodiset att göra. Bara att röra i hop ingredienserna i kastrull under värme och sedan tillsätta florsockret, röra till en jämn fudge och bre ut i klädd form.
Jordnötsfudge
350 g florsocker
1 tsk vaniljpulver
150 g smör, i bitar
1 dl vispgrädde
350 g jordnötssmör
En näve jordnötter
Klä en form, 10 cm x 20 cm, med bakplåtspapper.
Blanda siktat florsocker med vaniljpulver. Värm smör, grädde och jordnötssmör i en kastrull på medelvärme under omrörning tills det blir en jämn smet och första bubblan syns.
Ta kastrullen av värmen och rör kraftigt ner florsockret. Häll fudgemassan i formen och bred ut ordentligt i hörnen.
Låt kallna. Ställ i kylskåp att stelna helt 2–3 timmar. Skär i bitar och förvara i burk.
Gör nu dessa smarriga julgotter bums eller i helgen!