.RECEPT & MAT,  bakning,  bröd,  HÖGTIDER,  kyckling

Thanks giving 2020

Vi “firade” Tanks giving förra året precis innan vi stack till Göteborg och hämtade hem vår hund Kerberoz. Så mycket att vara tacksam för. Så här två månader senare så har hela livets ställts på ända två gånger men vi rätar sakta ut oss igen och känner ännu mer tacksamhet över att allt kan varit värre.  Snart ett år i denna stormande pandemin och så många som mist sitt liv, så många som mist sina nära och kära. Hjärtat brister bara av tanken och under tiden ska allt bara fortsätta framåt och livet ska fortsätta som vanligt. Livet har prövningar det är bara så det är. En bergochdalbana som det bara är att hänga med i. 

Nåväl, jag gjorde denna middag åt oss hemmavarande tre och tänkte bara dela med mig av den som inspo. Varför inte ställa till med en tacksamhetsmiddag med dina nära och kära? Bara tacksam över att det kunde ha varit värre.

Jag fyllde en kyckling recept på hur hittar du HÄR!  Hemmagjord potatismos HÄR! och en klassisk “gravy” (skysås) som jag höftade, grejen är att använda stekskyn som kommer från kycklingen. Gör gärna en fond på selleri, morötter, lök och kycklingbuljong som du låter koka ihop innan du silar av smaksätter med steksky.  Jag gjorde även ett majsbröd som är superlätt att göra och mycket gott att doppa i skyn.

Majsbröd

2 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
2 msk socker
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa ihop ägg och mjölk tills det är lite skummigt. Rör ner det våta i det torra, och överarbeta inte smeten.
Häll smeten i en springform som du klätt med bakplåtspapper och smort och mjölat (pappret täcker ju bara bottnen).
Grädda brödet i 200 grader, mitt i ugnen, i 25 minuter. Brödet skall bli gyllene ovanpå och släppa loss från kanterna.

Thanks giving 2020 Thanks giving 2020 Thanks giving 2020 Thanks giving 2020

Förutom potatismos serverade jag haricoverts och lingonsylt till. Mat för själen. Ha en fin onsdag!

Följ mig på  FACEBOOK

Instagram:  UNFORGETTABLE, MALMBORGS MAT, KERBEROZ 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *