.RECEPT & MAT,  asiatiskt,  kyckling,  mellomacka

Bang bang kyckling på macka (mellomackan)

Här kommer en riktig favorit här hemma nämligen bankad kyckling! Har gjort olika varianter genom åren men denna som kommer från min favorit kock Jennie Walldén är familjens favorit. Har gjort om receptet bara lite. Ni kommer även få ett recept på en suuuuuuupersmarrig pizza senare i veckan just med denna bangade kyckling som bas! 


1000 g kycklingfilé

Sås
1 tsk vitpeppar
2½ msk sesamfrön, rostade
1 dl chiliolja (recept nedan)
6½ msk japansk soja
2½ msk balsamvinäger
1 msk strösocker

Blandas samman.

Chiliolja
1 dl neutral matolja
2 solo vitlök
1 salladslök
4 cm färsk ingefära
2 msk chiliflakes
1 msk paprikapulver

Värm oljan i kastrull och lägg i vitlök och salladslök. Låt gå på medelvärme tills löken är mjuk och precis börjat få färg. Ta från värmen och lägg i ingefära, chiliflakes och paprikapulver. Rör om och ställ åt sidan.

Topping 
1 gurka
 4 salladslökar
rostade sesamfrön


Koka kycklingfiléerna i vatten i ca 15 minuter, kontrollera att de är färdigkokta genom att dela på en. Låt svalna. Rosta sesamfrön. Lägg kycklingfiléerna en och en i en plastpåse (för att undvika stänk) och banka med en köttbankare eller kastrull. Dela kycklingen i strimlor om det behövs. Skiva gurkan och salladslöken. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och rör om väl. Lägg kycklingen i skål och blanda ihop med såsen. Lägg upp på ett fat eller i form och fördela gurkan och sedan salladslöken över. Toppa med rostade sesamfrön. 

Montera din egna smörgås: Gott bröd, sallad, majs, gul lök, snackpaprika, rejäla tomatskivor, dressing på crème fraiche och japansk soya, koriander och sesamfrön

Bankad kyckling på macka Bankad kyckling på macka Bankad kyckling på macka

Mellomacka med bankad kyckling!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *