TÅRTANSLAG (TÅRTBOTTEN)

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, bakning, dessert, tårta, tillbehör, tillbehör dessert

Jakten på det perfekta tårtanslaget… eller tårtbotten på mer lekmannaspråk.
För visst bakar ni egna tårtbottnar eller köper ni?

Tårtanslag
Du behöver
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
karamellfärg om man vill färga!

Gör så här
Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ned i äggsmeten.
Häll i en smörad & bröad form. Grädda i 175 ° i ca 25 minuter.
150121_8 150121_7
När man gör regnbågstårtor eller färgade tårtanslag till tårtor så färgar man anslagets smet! Här kan man med fördel dubbla eller trippla receptet så delar man bara upp smeten i fler formar sedan. Man kan tänka att dela anslaget på två men tänk på att gräddningstiden minskar då det blir mindre smet i formen.
150121_10
Detta orangea tårtanslag använde jag tillsammans med en i choklad till DENNA tårta.   

För mer inspiration kika in HÄR på min tårtsida!

Share Button
Dela gärna! <3Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!