PERSIKA & VALNÖTSKLADDKAKA

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, bakning, dessert

Hej! Här kommer ett recept jag hittade på för ett par veckor sedan! En annorlunda variant på kladdkaka! Nästa gång jag gör denna kommer jag att pudra över lite kardemumma innan gräddning.

Persika & valnötskladdkaka

150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 persikor
1 näve valnötter
florsocker

Sätt ugnen på 180 grader.  Dela persikorna i delar. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Blanda alla ingredienserna och tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en klädd form med löstagbar kant.
Lägg i persikobitar och valnötter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med vaniljglass.

160719_22 160719_23 160719_24 160719_25 160719_27 160719_26 160722_10 160722_12 160722_13 160722_14 160719_33  160722_17 160722_16 160722_15

Share Button
Dela gärna! <3Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!