.RECEPT & MAT

COUNTDOWN CHRISTMAS 2 MÅNADER KVAR

Hållit mig ett tag nu får att inte göra folket skogstokiga men nu har jag lite countdown och stoooor längtan efter att få sätta fart med all göromål inför julen. 2 månader kvar till jul och jag känner mig anno 1910 i planeringen av allt som ska göras, slakta gris och ta reda på hela djuret d.v.s stoppa korv, göra pressylta, koka in grisfötter i gelé. Baka minst sju sorters kakor, julvört och brygga min egna svagdricka. Nej då lite skämt å sido fast jag faktisk är uppvuxen med grisbiten och det.

Jag köper en julskinka som är närproducerad. Självklart kommer jag gå all in julbak och i vår godisfabrik. Självklart blir det någon form av sushi på julbordet, what the heck, vi äter ju sill!

Nya recept

Har redan letat fram lite nya roliga recept. Ska försöka göra några redan i november och tipsa om! Årets glögg står redan på vänt! Är sugen på en jultidning krypa upp i soffan och mysa lite. Titta på årets första julfilm kanske? Har blivit glest det senaste åren då vi nu bara har lilleman kvar hemma och är lagom road. Han tycker att det räcker fullt och gott att titta på “Polarexpressen” 20:00 kvällen innan julafton. En tradition vi haft sedan 2004 då filmen hade premiär och året då just “lilleman” är född.

Traditioner

Älskar våra traditioner, verkligen en blandning av allt. Lite gammaldags traditionellt och helt all in (som det blev förra året) med amerikanskt ljusinferno. Älskar julen verkligen. Älskar att laga mat, baka och pyssla inför helgen och att när julafton kommer få samla hela min familj under samma tak. Bästa julklappen för mig är och har alltid varit att barnen kommer hem till jul. Att ha ett barnbarn gör det inte svårare att göra julen ännu mer minnesvärd.

COUNTDOWN CHRISTMAS 2 MÅNADER KVAR

Gillar att duka med granris, polkakäppar och glöggmuggarna brukar få bli ljushållare till kronljus.

COUNTDOWN CHRISTMAS 2 MÅNADER KVAR

Förra året köpte jag fejkade granrisgirlanger och ljusslingor som vi satte upp runt glaspartiet och dörröppningarna till matsalen. Så här dukade jag till förra årets släktjulbord.

Dan före dopparedan, redo inför dagen D och jullunch.

COUNTDOWN CHRISTMAS 2 MÅNADER KVAR

Julafton 2018.

Amerikanska kakor blev nytt för 2018. Och på höst”lovet” ska här börjas baka lite testkakor som ni får ta del av i form av recept.

Och denna himmelsk goda kaka!

FAVORITER PÅ JULBORDET

Äkta grankvistar på pardörrarna.

COUNTDOWN CHRISTMAS 2 MÅNADER KVAR

COUNTDOWN CHRISTMAS 2 MÅNADER KVAR

Börjar du också längta lite nu? Vill du redan nu ha tips och inspo inför julen så kan du klicka HÄR eller HÄR! Sugen på att shoppa lite nytt så finns det fina ting HÄR!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *