filminspelning,  JOBB

Vår tid är nu -behind the scenes

Nu när de tre säsongerna är klara med undantag för julspecialen som kommer i december (tror jag) kan jag äntligen visa lite foton här utan att avslöja något. Jag får hela tiden frågor om hur det är på en filminspelning och hur det går till. Det mesta som sker på en inspelningsplats eller set som vi säger är konfidentiellt, vi skriver på ett avtal om att inte i förväg sprida foton eller uppgifter om produktioner och absolut inte berätta om skådespelarna eller teamet som är med. Det sistnämnda gäller oavsett.  Jag var med under tre inspelningsdagar/nätter, det kalla förskjuten inspelning då man äter lunch klockan sex på morgonen.

I maj var vi ett mindre gäng som spelade in på två olika set och i september var vi massor av människor som gestaltade Almstriden i Kungsträdgården 1971.

Dessa inspelningar gjordes maj (svinkall dag) 2018 och september 2018 lite mindre kall tack vare underställ.

Vår tid är nu -behind the scenes

Vissa produktioner blir man kallad till ett kostymprov. Ovan är jag på SVT:s kostymförråd (fantastiska gigantiska förråd) och provar kläder till Vår tid är nu 60-tal. Samtidigt är mask där och bestämmer min frisyr och makeup.

Denna minst säkert många av oss 70-talister, vilka minns inte från A till Ö? Här är Hedvigs Höks kostym.

På själva inspelningsdagen har man en kallningstid och i detta fall var det redan efter midnatt. Många medverkande som skulle göras i ordning. SVT är minutiöst noga med allt från kostym och mask.

Vår tid är nu -behind the scenes

Tadaaa! Färdig.

Vår tid är nu

Snyggaste bulan.Vår tid är nu -behind the scenes

Denna outfit har varit en av de läckraste och så klassiskt snygg jag någonsin haft på set.

Sådär ja! på set denna gång på Sergels torg. Mellan tagningarna satt vi i en stor buss och väntade. Lunch åt vi 06:00 på en restaurang med plastförkläden på. Sedan körde vi samma scener igen och sedan var det dags att hoppa in i bussen och avfärd mot nästa location (inspelningsplats). Byte av kappa. Alla får inte vara med men jag och ett par till fick med i dagens sista scen och det är även i den jag syns på Tv i ett par sekunder.

Andra gången jag är med är det Almestriden 1971 som ska spelas in och jag har fått roll som demonstrerande hippie. Återigen blir det kostymprov på SVT:s förråd. Får en lång gul sammetsklänning med vackra dekorationer och små speglar. Stickad schal och väska. Höga stövlar.

Även denna gång sen natt som vi samlas och vi klär om i stora tält som satts upp inför inspelningen. Sedan får vi mask (hår & makeup) i Kungsträdgårdens loger. Med inget smink och en liten en håruppsättning är jag redo för hippiehäng. Detta är i oktober och småkyligt, har underställ under och turen med långa heltäckande kläder.

Vår tid är nu -behind the scenes

Hoppas ni gillar mitt lilla behind the scens reportage från Vår tid är nu. Vill ni kika på serien finns den på Viaplay HÄR!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.