bakningdesserthalloween

EARTCQUAKE ITSY BITSY CAKE

Himmel vilken god kaka jag gjorde förra fredagen!
En riktigt mustig choklad och kaffekaka som alla älskade!

Eartquake Itsy Bitsy cake

131104_5

Du behöver

Chokladkakan
250 gram smör
250 gram mörkchoklad
3 dl nybryggt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 dl socker
4 msk kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fudge glasyr
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
200 gram mörk choklad

Gör så här
Finfördela smöret i bitar och bryt/skär chokladen i mindre bitar.  Häll på det heta kaffet och rör om till allt har smält. Tillsätt äggen och vispa ned i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa långsamt tills allt är blandat. Häll i en rund smörad och mjölad form. Grädda i 60 minuter på 150 grader.

Tag ut för att svalna. Vill du att den spricker upp skjälp upp kakan på ett fat och lägg på formen ett tag.

Gör fudgeglasyren. Koka upp grädde, mjölk och sirap. Tag av från värmen och tillsätt den hackade chokladen och rör till en jämn smet, låt svalna något innan den bres på kakan. häll i den

När kakan svalnat brer du ut ett lager av fudgeglasyren och låter stela. Sedan brer du på resten.

131104_6

Servera kakan med några kulor  vaniljglass och jordgubbar. Himmelskt gott!

 

0

Lämna gärna en kommentar!