.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  glass

JORDGUBBSSORBET

Fredag och ni letar kanske efter något gott till helgen? Här kommer en såååå god sorbet att äta som den är allena eller komponera ihop med något annat gott!

Här kommer en ljuvligt god sorbet eller sorbetto som det heter på italienska. Hittade detta recept i denna bok av Stefano Catenacci – Den stora italienska kokboken. Är lite insnöad på italiensk mat, dessert och dryck just nu. Det skulle vara helt underbart att få åka på en matresa till Italia!

Jordgubbssorbet/

250 g jordgubbar (frysta går bra)
1 dl socker
½ gelantinblad

Blötlägg gelantinbladen. Koka upp jordgubbarna tillsammans med sockret tills de är mjuka. Mixa till en jämn puré. Tag upp gelatinbladet och krama ur vattnet, värm försiktigt i micron tills det löst sig och tillsätt i jordgubbspurén. Låt svalna och kör sedan i en glassmaskin. Sleva upp sorbeten i en bunke och förvara i frysen tills servering.

JORDGUBBSSORBET

Till min ljuvligt goda jordgubbssorbet (familjen bara älskade den!) gjorde jag en klassisk chokladfondant!

JORDGUBBSSORBET

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *