.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  glass

VANILJPARFAIT MED KÄRLEKSMUMS

Hej fredag!

Känns som Deja vu att jag bara skriver om hej fredag och mellomackor. Haha! Livet alltså växlar upp och går så fort. Lite snålt med inlägg, med mat och bak. Men här kommer ett riktigt misslyckat som blev rätt ok till slut. En räddning av ett bakverk där det glömdes eller fattades eller ersattes av de riktiga ingredienserna.

Ja får något måste man få bjuda på . Och voila! Här bjussar jag på en misslyckad kärleksmums, platt utan dess like men som efter lite fix blev riktigt god, en ful ankunge så att säga.

Platta kärleksmums (till en supergod parafait)
5 ägg
1½ dl socker
1½ dl farinsocker
4 dl vetemjöl
160 g smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Glasyr
6 msk starkt kaffe
3½ dl florsocker
2 msk kakao
kokosflingor

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resterande och kom ihåg att det SKA INTE vara bakpulver i detta misslyckade och PLATTA recept! Blanda samman i äggsmeten. Häll i ugnsform klädd med bakpapper. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader. Tag ur låt svalna. lite innan du blandar samman glasyren som du brer över och avslutar med att strössla över kokosflingor. Skär upp i kuber.

VANILJPARFAIT MED KÄRLEKSMUMS

Vaniljparfait

8 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker

Vispa äggulor med de båda sockersorterna pösigt. Vispa grädden. Blanda vänd samman allt till en jämn smet. Klä en brödform med plastfolie. Häll i lite glassmei parafaitsmet botten lägg i några skivor av den platta kärleksmumsen. Häll över mer parafaitsmet och lägg ytterligare på ett lager med kaka innan du avslutar med resten av smeten. Lägg plastfolien som är över omlott och frys in. Minst ett dygn innan du skivar upp denna skapelse. Liknar faktisk en radiokaka lite grand.

VANILJPARFAIT MED KÄRLEKSMUMS

VANILJPARFAIT MED KÄRLEKSMUMS

VANILJPARFAIT MED KÄRLEKSMUMS

VANILJPARFAIT MED KÄRLEKSMUMS

Tummen upp från man, barn och barnbarn faktiskt!

Veckan har trummat på med fullt ös med ännu ett jobb inom film, reklamjobb för ett stort och välkänt märke. Jättekul! Det var detta jag blev castad för förut. Helgen bjuder på tre innebandymatcher. Och Yngsta sonen ska på filminspelning imorgon. Fullt upp så att säga hoppas att äntligen få koma ut på en löprunda då jag känt av halsen heeela veckan. Men ingen stress träning hinns med senare.

Önskar alla en trevlig helg och imorgon dyker mellomackan upp för näst sista gången detta år!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *