Betancuria,  Fuerteventura,  RESOR & SEMESTER,  Spanien

BETANCURIA FUERTEVENTURA

På väg “hem” från vår roadtripp till nationalparken Jandi mot Corralejo tog vi vägen som gick mitt  i landet för att besöka den lilla byn Betancuria.

Denna lilla charmiga och vackra by var förut Fuerteventuras huvudstad. Numera är Puerto del Rosario det. Den grundades 1404 av adelsmannen Jean de Bethencourt från Normandie, som valde att bygga staden i en dal i inlandet för att bilda ett så starkt försvar som möjligt mot pirater. Platsen hade sin höjdpunkt under 1700-talet tack vare den utmärkta spannmålsskörden från den torra åkermarken.

BETANCURIA FUERTEVENTURA

BETANCURIA FUERTEVENTURA

På den annars så karga och torra Fuerteventura så är Betancuria raka motsatsen som en härlig grön oas med palmer, grönska, kaktusar och massor av pelargonior. BETANCURIA FUERTEVENTURA BETANCURIA FUERTEVENTURA BETANCURIA FUERTEVENTURA BETANCURIA FUERTEVENTURA   BETANCURIA FUERTEVENTURA

Iglesia Catedral de Santa Maria de Betancuria heter den vackra katedralen.

BETANCURIA FUERTEVENTURA BETANCURIA FUERTEVENTURA  

Missa inte Betancurian när ni är på Fuerteventura! Så värt att besöka denna lilla pärla och strosa igenom. Finns ett par restauranger också. Vi nöjde oss med glass dock. Denna ovan var sjukt god.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.