.RECEPT & MAT,  bakning,  JULEN,  MAT & BAK

Anginetti italienska citronkakor

Hej!
Det börjar dra ihop sig till jul och som alltid testar jag lite nya recept. Detta år vlev det en Italiensk citronkaka minsann som får göra entré på julfikabordet. Så härligt syrlig med det söta täcket av glasyr. Enkla att göra också. Roliga för barnen att göra och äta.

Anginetti italienska citronkakor

120 g smör
120 gram socker
2 tsk vaniljextrakt
3 ägg
1 tsk rivet citronskal
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Glasyr

1 msk smör
citronsaft från 1 citron
½ msk vatten
5 dl florsocker
strössel

Vispa ihop rumsvarmt smör med socker. Tillsätt vaniljsocker och äggen ett i taget. Sedan blandar du ner det rivna citronskalet och tillsist bakpulvret och mjölet som du blandat samman innan.
Blanda tills du får en fast och smidig deg.

Forma degen till 30 små bollar och lägg dom på bakplåtar med bakplåtspapper på. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Blanda ihop smält smör, citronsaft, vatten och florsocker till det blir fin krämig glasyr. Bred på glasyren på kakorna medans de fortfarande är varma. Dekorera med strössel. Låt svalna. Går finfint att frysa.

Anginetti italienska citronkakor Anginetti italienska citronkakor Anginetti italienska citronkakor Anginetti italienska citronkakor

Andra roliga kakor att göra till jul med barn/barnbarn:

AMERIKANSKA JULKAKOR VANILLA SUGER COOKIES

SMÄLTANDE SNÖGUBBAR – MELTING SNOWMAN COOKIES

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *