.RECEPT & MAT,  asiatiskt

Japanska plättar

Här kommer tips på en riktig god variant på plättar nämligen de japanska! Så uppskattade under en helgbrunch. Nästa gång ska jag göra dem lite större.

Japanska plättar

3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
½  krm salt
1 äggula
1 tsk strösocker
½ tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 äggvitor
1 msk strösocker
 
 
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
 
Vispa äggulan, strö- och vaniljsockret fluffigt. Rör ner detta tillsammans med mjölken i mjölblandningen.
 
Vispa äggvitorna luftigt och strö i sockret. Vispa till en maräng.
 
Vänd försiktigt ner marängsmeten i ägg- och mjölsmeten.
 
Klicka ut smeten i en stekpanna med olja och stek på svag värme 3-4 minuter per sida.

Japanska plättar

Serverade dessa med färska bär och sirap. Nomnom!

Gör nu dessa godingar till helgen! Funkar både som plättar eller pannkakor.

Följ mig på  FACEBOOK

Instagram:  UNFORGETTABLE, MALMBORGS MAT, KERBEROZ 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *