
Japanska plättar
Här kommer tips på en riktig god variant på plättar nämligen de japanska! Så uppskattade under en helgbrunch. Nästa gång ska jag göra dem lite större.
Japanska plättar
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ krm salt
1 äggula
1 tsk strösocker
½ tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 äggvitor
1 msk strösocker
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa äggulan, strö- och vaniljsockret fluffigt. Rör ner detta tillsammans med mjölken i mjölblandningen.
Vispa äggvitorna luftigt och strö i sockret. Vispa till en maräng.
Vänd försiktigt ner marängsmeten i ägg- och mjölsmeten.
Klicka ut smeten i en stekpanna med olja och stek på svag värme 3-4 minuter per sida.
Serverade dessa med färska bär och sirap. Nomnom!
Gör nu dessa godingar till helgen! Funkar både som plättar eller pannkakor.

