KNÄCKIG JORDGUBBS & RABARBERPAJ

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, bakning, dessert, paj

Superenkel och smarrig paj med knäckig topp kommer här till alla som ser tillbaka på den ljuva sommaren som nu är ett minne blott! Men jag har hört att vi får Brittsommar minsann, det måste nästan firas :)

Knäckig jordgubbs & rabarberpaj

Jordgubbar
rabarber
potatismjöl

Knäcksmet
50 g smör
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap (tog baksirap)
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn (jag använder AXA sport)
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt

Skölj jordgubbarna och dela på mitten, skölj och skiva upp rabarber. Lägg i ugnsform och pudra över potatismjöl. Smält smör i en kastrull tillsammans med socker, sirap och vispgrädde. Blanda ned de övriga ingredienserna. Lägg och sedan fördelar du smeten över jordgubbarna och rabarbern. Grädda i ugnen 200°C i ca 30 minuter, tills pajen är vackert gyllenbrun.

150730_23 150730_25 150730_24 150730_26
Fantastiskt god och läcker! Servera med vaniljglass och grädde!

Share Button
Dela gärna! <3Share on Facebook11Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!